Komuna Prishtina00 pristina

Prishtina

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prishtina 857km2 198.897 10000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   27293     430  
  Shqiptarë   161314     194452  
  Malazez   3888     0  
  Boshnjak   2308     400  
  Turq   0     2156  
  Romë   6625     56  
  Ashkali   0     557  
  Egjiptian   0     8  
  Goran   0     205  
  Kroat   202     0  
  Të tjerë   787     633  
  Gjithsej   205093     198897  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 35.942

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502