Komuna Prizren00 prizren

Prizren

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prizren 640km2 177.781 20000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   10950     237  
  Shqiptarë   132591     145718  
  Malazez   413     0  
  Boshnjak   19423     16896  
  Turq   0     9091  
  Romë   3963     2899  
  Ashkali   0     1350  
  Egjiptian   0     168  
  Goran   0     655  
  Kroat   41     0  
  Të tjerë   514     767  
  Gjithsej   175413     177781  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 15.028

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502