Komuna Suharekë00 suva reka

Suharekë

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Prizren 434km2 59.722 23000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   3007     2  
  Shqiptarë   60673     59076  
  Malazez   26     0  
  Boshnjak   28     15  
  Turq   0     4  
  Romë   167     41  
  Ashkali   0     493  
  Egjiptian   0     5  
  Goran   0     0  
  Kroat   0     0  
  Të tjerë   61     86  
  Gjithsej   63981     59722  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 4.317

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502