Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Marte, 18 Qershor 2019

Zëvendëskryeministri dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic u takua sot me krerët e OSBE-së dhe misionin e UNHCR-it në Kosovë, Erol Arduk dhe Jan Bratu.

Në një takim të mbajtur në Prishtinë, u vunë re që edhe institucionet tjera, përveç Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, duhet ta kuptojnë seriozisht thirrjen për të ndihmuar dhe për të bërë një hap përpara, në mënyrë që procesi i kthimit të fillojë të japë rezultatet e dëshiruara.

"Ajo që duam të arrijmë është se kemi komunikim dhe koordinim të sinqertë me institucionet që duhet të ndihmojnë procesin e kthimit dhe se gjërat me të cilat bien dakord janë duke u zbatuar në mënyrë më efikase", tha Jevtiç.

Është e rëndësishme që forcat e përbashkëta të bëjnë gjithçka për të siguruar që familjet të duan të kthehen në Kosovë.  Një mënyrë praktike për zgjidhjen e çështjes është thelbësore për t'i bërë gjërat të shkojnë në një drejtim më pozitiv, është konkluduar gjatë takimit.

Përveç procesit të kthimit, u diskutua edhe gjendja e komuniteteve serbe dhe komuniteteve tjera jo-shumicë në Kosovë dhe ushtrimi i të drejtave të tyre.  Ministri theksoi se dje në fshatin Petriç pranë Klinës, pranë Pecit, pati një ngjarje të pakëndshme kur policia ndaloi kremtimin e kremtimit të festës së Sv.  Trojica gjithashtu vuri në dukje se vitin e kaluar pati një problem me rastin e festimit të festave.

"Nëse duam sukses dhe kur vjen puna për t'u kthyer dhe kur vjen puna te jeta më e mirë e serbëve dhe shqiptarëve, kjo dhe raste të ngjashme duhet të eliminohen sepse jetojmë në një periudhë kur duhet të ndërtojmë besimin e ndërsjellë dhe mirëkuptimin në një mënyrë tjetër,  "tha ministri.

Përndryshe, OSBE-ja dhe UNHCR-i janë partnerë jashtëzakonisht të rëndësishëm të Ministrisë për Komunitete dhe Kthim dhe pikërisht me këto institucione filloi një iniciativë e quajtur "Procesi i Shkupit" disa vite më parë, ndërsa në të ardhmen ata janë në planin e iniciativave që  duhet të përshpejtojë procesin e kthimit.

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502