Komuna Vushtrri00 vucitrn

Vushtrri

Under reconstruction

 

RajoniSipërfaqjaPopullsiaKodi postar
Mitrovicë 454km2 69.870 42000
 
 

 

Demografia:

Grupet etnike 1991 1999* 2011 2015*
  Serb   5439     384  
  Shqiptarë   70000     68840  
  Malazez   248     0  
  Boshnjak   535     33  
  Turq   0     278  
  Romë   1834     68  
  Ashkali   0     143  
  Egjiptian   0     1  
  Goran   0     3  
  Kroat   7     0  
  Të tjerë   641     120  
  Gjithsej   78877     69870  

*Të dhënat jozyrtare:

 

 

 Shënim:

 Të zhvendosur në Serbi: 5.300

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502