Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Enjte, 15 Tetor 2020

EDHE SHTATE SHTEPI TE GATSHME PER BANIM

Prishtinë, 15 tetor 2020

Një total prej shtatë shtëpish të tjera në komunat e Obiliqit dhe Graçanicës janë të gatshëm të banohen nga familjet e zhvendosura brenda vendit dhe të kthyerit, për të cilët janë parashikuar njësitë e strehimit. Për shtëpitë që u ndërtuan për dy familje në komunën e Obiliqit dhe për pesë familje në komunën e Graçanicës, u bë një pranim teknik. Anëtarët e familjeve të cilave u janë ndërtuar shtëpitë, tregojnë se shtëpitë e reja nënkuptojnë siguri për ta dhe besimin se ka një kohë më të mirë para tyre sepse gjithçka që ishte premtuar shumë kohë më parë më në fund është përmbushur.

Çifti Djordjevic me një fëmijë të vogël u dha një shans për të ndërtuar një të ardhme më të sigurt pas kthimit të tyre në Kosovë. Disa prej tyre jetuan në shtëpi të vjetra dhe të rrënuara për vite me radhë, me disa anëtarë vetëm në një dhomë. Përveç mirënjohjes së pafund, Djordjevics theksojnë se ata tani mund të planifikojnë të zgjerojnë familjen e tyre. Mirënjohja ishte gjithashtu e pranishme nga familjet e tjera për të cilat u ndërtuan shtëpitë, të cilët vërejnë se Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit dhe Ministri Dalibor Jevtić personalisht I ndihmojnë shumë të zhvendosurit dhe përpiqen të sigurojnë kushte të mira jetese. Familjet për të cilat janë ndërtuar shtëpi do të marrin gjithashtu fonde stimuluese për qëllime të vetëpunësimit dhe fitimit të të ardhurave të tyre për tërë jetën.

“Çdo histori e përfunduar me sukses është një motiv shtesë për mua personalisht dhe për institucionin që unë drejtoj për të luftuar më shumë për të pasur sa më shumë familje të kënaqura të jetë e mundur.” Ne kemi mbështetjen e madhe të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë për këtë detyrë, dhe unë u jam shumë mirënjohës atyre për këtë. Unë I uroj gjithë fatin në shtëpitë e reja familjeve shtëpitë e të cilave janë pranuar teknikisht “, thotë ministri Dalibor Jevtić.

Në pritjen e sotme teknike të shtëpive, përveç zyrtarëve nga Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit, morën pjesë zyrtarë komunalë dhe përfaqësues të Organizatës Ndërkombëtare për Migrim (IOM), e cila është një partner në fazën e pestë të projektit “Kthimi dhe Riintegrimi në Kosovë”.

repan11b a

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502