M I N I S T R I

  Dalibor Jevtic

 

 

  dalibor jevtic
email Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.     phone1 038/200 16 502
instagram  facebook1  twitter6  youtube6  LinkedIn15 WEB1 tiktok logo1  

Dalibor Jevtic ka lindur në Prishtinë më 31 Mars 1978. Deri në emërimin e tij si Ministër për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë e mëparshme të Kosovës, ai shërbeu si Zëvendës Kryeministër dhe Ministër për Komunitete dhe Kthim nga Shtatori 2017 deri në Shkurt 2020. Ai më parë shërbeu si Ministër për Komunitete dhe Kthim nga Prilli 2015 deri në Shtator 2017. Në komunën e Shtërpcës, ai mbajti pozicionin e Nënkryetarit të Komunës në periudhën Mars-Prill 2015. Ai gjithashtu mbajti postin e Ministrit për Komunitete dhe Kthim nga Marsi 2013 deri në Dhjetor 2014.

Para karrierës së tij politike nga 2001 deri në 2009, ai punoi për kompaninë amerikane KBR në Kosovë dhe Irak, ku ai punoi si menaxher. Ai është shpërblyer disa herë nga Ushtria e Shteteve të Bashkuara për punën dhe kontributin e tij të jashtëzakonshëm dhe u emërua Menaxher i Vitit në vitin 2009 në një kohë kur po punonte si menaxher në një projekt mbështetjeje logjistike në misionet paqeruajtëse në Irak.

Ai ka marrë shumë njohje nga Kisha Ortodokse Serbe (KOS). Një nga mirënjohjet e veçanta të Dioqezës të Rashkës së Prizrenit është "Gramata" për kontributin e tij të madh në restaurimin e faltoreve ortodokse në Kosovë.

Me profesion është avokat me gradën master, flet serbisht, anglisht dhe shërbehet me gjuhën shqipe.

 

logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502