Ministria për komunitete dhe kthim :: MKK-MZP-MCR - Artikuj të filtruar nga data: Marte, 15 Shtator 2020

NJOFTIM PËR MEDIA E MINISTRIT DALIBOR JEVTIC ME RASTIN E THYRJES SË KISHËS ORTODOKSE NË BABIN MOST

Prishtinë, 15 shtator 2020

"Unë jam shumë i shqetësuar nga lajmi se Kisha e Nënës së Shenjtë u thye këtë mëngjes. Kishat dhe manastiret janë faltore për të cilat ne jemi krenarë dhe kjo është arsyeja pse unë dënoj ashpër incidentin e mengjesit të sotem ”, tha Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtić, me rastin e grabitjes së Kishës së Ndërhyrjes së Nënës së Shenjtë të Zotit në Babin Most pranë Obiliqit.

Gjatë vizitës së sotme, bashkëpunëtorët e Ministrit Jevtić gjetën një ekip policie të udhëhequr nga komandanti dhe një ekip i shkencëtarëve të forenzikës nga Prishtina. Sipas vendasve, kjo kishë është thyer në pesë herë deri më tani, dhe kësaj here kamerat e sigurisë regjistruan vjedhjen e dy personave të paidentifikuar.

"Ata që plaçkitin ose në ndonjë mënyrë tjetër dëmtojnë ndërtesat fetare, duhet ta dinë se duke bërë kështu, ata po u bëjnë dëme të mëdha të gjithë atyre që mbështesin multietnicitetin, tolerancën dhe bashkëjetesën në Kosovë." Është në shembuj të tillë që institucionet kompetente duhet të provojnë efikasitetin e tyre dhe të tregojnë se askush nuk do të jetë kurrë mbi ligjin. Kjo është arsyeja pse kësaj here, unë u bëj thirrje autoriteteve të hedhin dritë mbi këtë incident dhe të sigurojnë mbrojtje adekuate për të gjitha ndërtesat fetare në Kosovë, "tha Ministri Jevtić.

Në Babin Most afër Obiliqit, përveç kësaj, ka pasur disa incidente të tjera të sigurisë që nga fillimi i vitit në të cilat shënjestra e sulmuesve ishin serbët dhe pronat e tyre.

repan11b a

Publikuar në Vesti
logo kosovo 
Qeveria e Kosovës
________________
Ministria për komunitete dhe kthim
 

Sheshi Nëna Terezë
Fushë Kosovë
038/200 16 502