четвртак, 10 септембар 2020 12:03

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ САСТАНКА АМБАСАДОРА НЕМАЧКЕ И МИНИСТРА ЗА ПОВРАТАК И ЗАЈЕДНИЦЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ САСТАНКА АМБАСАДОРА НЕМАЧКЕ И МИНИСТРА ЗА ПОВРАТАК И ЗАЈЕДНИЦЕ

Приштина, 09. септембар 2020. године

Вашингтонски споразум, последња рунда разговора између делегација Приштине и Београда у Бриселу, планови министарства по питању повратка и реинтеграције повратника, израда Закона о повратку, изазови невећинских заједница, просперитет и будућност омладине на Косову, владавина права, биле су главне теме о којима се разговарало током састанка министра за заједнице и повратак, Далибора Јевтића и новог амбасадора Савезне Републике Немачке на Косову, Јорна Родеа (Jörn Rohde).

Двојица званичника су се сагласили да успех дијалога зависи од спровођења постигнутих споразума и да је посебно важно да обични људи имају конкретну корист од тога.

Амбасадор Роде је истако чињеницу да је Влада Немачке годинама уназад веома посвећена унапређењу услова живота свих грађана на Косову.

На дужности новог амбасадора на Косову, Јорн Роде је ступио крајем јула ове године и ово је његов први званични сусрет са министром Јевтићем. Захваливши министру на срдачној добродошлици, амбасадор је истакао своје уверење да ће њихова сарадња у будућности бити на високом нивоу.

repan11b

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502