четвртак, 10 септембар 2020 19:57

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ САСТАНКА ШЕФА ЕУЛЕКСА И МИНИСТРА ЗА ЗАЈЕДНИЦЕ И ПОВРАТАК

Приштина, 10. септембар 2020. године

Владавина права и закона је основ напретка сваког друштва, управо зато се треба залагати за њено што боље поштовање и примену јер је она централни елемент реформсих процеса, речено је данас на састанку министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и шефа Мисије Европске уније за владавину права и закона на Косову (EULEX), Ларса- Гунара Вигемарка (Lars-Gunnar Wigemark).

Јевтић је током сатанка изнео мишљење да је затварање случајева злочина који су се након 1999. године десили у миру имало веома негативан утицај на правду и поверење и истако да очекује да у овим случајевима правда буде задовољена.

На састанку је било речи о важности пропорционалног учешећа невећинских заједница у јавним институцијама и њихово активно укључивање у решавању кључних питања на Косову.

Ларс-Гунар Вигемарк је позицију шефа ЕУЛЕКС мисије преузео у јануару месецу ове године. Данашњи састанак министра Јевтића са њим је први званични састанак. Током сусрета је договорена координација око важних питања на којима ЕУЛЕКС може да да свој пуни допринос.

repan11b

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502