уторак, 29 септембар 2020 11:10

Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток добили уличну расвету

Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток добили уличну расвету

Приштина, 29. септембар 2020. године

У циљу стварања бољих услова за живот у селима Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток, реализован је пројекат уличне расвете. Пројекат је реализован у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову” од стране Министарства за заједнице и повратак и Канцеларије Европске уније на Косову. Корист од реализације имају мештани наведених села из српске, албанске, ромске, бошњачке и египћанске заједнице.

У овим селима процес повратка није завршен и зато је пројекат јавне расвете од велике важности за све мештане јер обезбеђује нормалне услове за живот и рад. Очекује се да јавна расвета у повратничким срединама значајно унапреди безбедност и сигурност свих мештана поменутих села у вечерњим часовима.

Милош Станковић, саветник министра за повратак је присуствоао техничком пријему пројекта и том приликом пред окупљеним мештанима поновио да ће бољи живот повратника увек бити главни приоритет Министарства за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића лично.

Дужина уличне расвете у селу Осојане је 1500, Добруши око 200, Драгољевцу 1200 метара, док је у селу Кашица монтирано 30 лед лампи. Рализација пројекта јавне расвете је успешно завршена у року од стране Међународне организације за миграције (ИОМ).

repan11b

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502