петак, 23 октобар 2020 09:30

НАМЕШТАЈ И ПРЕХРАМБЕНИ ПАКЕТИ ЗА 14 ДОМАЋИНСТВА

НАМЕШТАЈ И ПРЕХРАМБЕНИ ПАКЕТИ ЗА 14 ДОМАЋИНСТВА

Приштина, 22. октобар 2020. године

Да је омогућавање одговарајућих услова за живот повратника и интерно расељених примарни циљ, Министарство за заједнице и повратак показује тиме што ових дана интензивно ради на опремању новоизграђених кућа намештајем и белом техником.

Овога пута је 14 српских и ромских интерно расељених и повратничких породица у Грачаници и Обилићу добило нов намештај, белу технику и прехрамбено-хигијенске пакете за укупно 74 својих чланова.

Саветник министра за заједнице и повратак, Милош Станковић, је у току данашњег уручења ове значајне помоћи у Грачаници истакао да министарство и министар Далибор Јевтић добро знају са каквим се изазовима сусрећу повратници и интерно расељена лица и зато настоје да што пре дође до усељења расељених и повратника у нове куће.

Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике из Грачанице и Обилића реализовано је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарство за заједнице и повратак, а спроводи Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Планирано је да до краја године преко овог програма буде завршена 101 кућа за повратнике и интерно расељене.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502