понедељак, 23 новембар 2020 19:03

Представници министарства посетили породице Павиљона ”Е” у Приштини којима прети исељење

Представници министарства посетили породице Павиљона ”Е” у Приштини којима прети исељење

Приштина, 23. новембар 2020. године

”Ја немам где одавде. Овде живимо од 1973. године у становима које нам је доделиo Студентски центар Универзитета у Приштини и општина Приштина на трајно коришћење, о чему сведочи ова документација. Због тога своје станове ја и моје комшије нећемо напустити без трајног решења за нас”, каже 87. годишња Лепосава Стојановић, станарка Певиљона ”Е”, који се налази преко пута Библиотеке у Приштини, где по урбанистичком плану град треба да изгради велики паркинг и пословни простор.      

Времешна Лепосава у веома лошим условима овде живи са још 14 комшијских породица међу којима има и Албанаца и скупа, како каже, представљају једну сложну породицу. Њен комшија Сами Кика, председник станара, каже да му је Лепосава и сестра и мајка и моли Министарство за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића да се лично заложи за решавање њиховог проблема јер им већ 1. децембра прети принудно исељавање.

Сарадници министра Јевтића су данас обавестили узнемирене становнике овог павиљона да ће министарство, у складу са својим мандатом, размотрити све могућности изналажења најповољнијег решења за све и у том смислу очекују подршку градских власти.

”Већ смо у контакту са градоначелником Приштине, Шпенд Ахметијем са којим разматрамо најбоља решења за овај проблем и надамо се да ћемо на крају из ове неизвесне ситуације сви изаћи донекле задовољни”, пренели су сарадници министра Јевтића становницима којима прети исељавање.

Представници Министарства за заједнице и повратак ће се наредних дана интензивно ангажовати око пружања све неопходне подршке и помоћи станарима поменутог повиљона у чијој близини су већ започети радови на рашчишћавању терена.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502