Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: петак, 28 август 2020

Отворен омладински центар у Грачаници


Све до недавно омладина из Грачанице није имала место окупљања креативних људи, где би се развијале омладинске политике и афирмисале позитивне иницијативе у циљу унапређења живота омладине и припадинка свих заједница. Зато је Министарство за заједнице и повратак у сарадњи са локалним властима Грачанице подржало идеју о изградњи Омладинског центра,  који је данас свечано отворен. Свечано пуштање у рад Омладинског центра је обављено у присуству Далибора Јевтића, министра за заједнице и повратак, Горана Ракића министра локалне самоуправе, Срђана Поповића, градоначелника Грачанице и представника омладинских организација Грачанице.

"Овај пројекат је пример онога што треба да буде залог за будућност због тога што су млади темељ нашег друштва. Ово је мала ствар у односу на оно што ми као политички представници Срба имамо обавезу да радимо како би се живот свих наших суграђана, било где да живе на простору Косова, из дана у дан побољшавао", истакао је министар Далибор Јевтић на отварању Омладинског центра у Грачаници.

Омладински центар у Грачаници се налази у центру Грачанице, прекопута зграде Општине. Отварање Омладинског центра представља искорак и позитиван помак у погледу квалитета живота омладине, повратника и припадника свих заједница
Укупна вредност пројекта је 47.485 евра. Министарство за заједнице и повратак у сарадњи са Канцеларијом Европске уније на Косову је у реализацији пројекта учествовало са 31,208 евра, док је допринос општине био 16,276 евра.

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502