четвртак, 14 мај 2020 14:39

Подељено 253 прехрамбених и хигијенских пакета

Приштина, 14. мај 2020. године

У оквиру пројекта "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (ЕУ-РРК-5)", који Министарство за заједнице и повратак суфинансира са Канцеларијом Европске уније (ЕУ) на Косову, а реализује Међународна организација за миграције (ИОМ), завршена је расподела преосталих 200 прехрамбено- хигјенских пакета помоћи за угрожене породице. Расељена лица и повратници, који су се у оквиру пројекта РРК-5 вратили на Косово ранијих година су били корисници овог пакета помоћи.

У две фазе расподеле прехрамбених и хигијенских пакета помоћи у оквиру пројекта РРК-5 до сада је помогнуто 253 породица или укупно 1387 особа, углавном из ромске, ашкалијске, египћанске, бошњачке и српске заједнице. Особље ИОМ-а је корисницима уз пакете поделио и летке Светске здравствене организације на ромском, албанском и српском језику о мерама превенције против Ковид-а 19.

Министарство за заједнице и повратак у сарадњи са Канцеларијом ЕУ на Косову, у партнерству са ИОМ, спроводи ЕУ-РРК 5 пројекат у 13 општина на Косову, и то су: Косово Поље, Ђаковица, Гњилане, Грачаница, Исток, Каменица, Клина, Ново Брдо, Обилић, Пећ, Призрен, Ораховац и Штрпце.

logo kosovo
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак