Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: понедељак, 30 март 2020

Приштина, 30. март 2020.
 
На електронској седници Управног одбора пројекта "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)" у којој су учествовали представници Министасртва за заједнице и повртак, Канцеларије Европске уније на Косову, УНХЦР-а и Међународне организације за миграције (ИОМ) одобрена је изградња 62 куће за расељена лица у општинама Косово Поље, Грачаница, Каменица, Ново Брдо, Призрен и Штрпце. Спровођења пројекта је тренутно успорено и значајно отежано због пандемије корона вируса на Косову и у региону.
 
Осим изградње нових кућа у поменутим општинама, одабрани корисници ће добити и финасијску  помоћ у циљу покретања сопственог бизниса ради њиховог економског оснаживања и стварања прихода за живот.
Пројекат "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)" финасира Канцеларија ЕУ на Косову и Министарство за заједнице и повратак, a имплементира ИОМ. Пројекат има за циљ повратак расељених и реинтеграцију интерно расељених лица са Косова у 12 општина, и то: Грачаница, Косово Поље, Ђаковица, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Призрен, Пећ, Исток, Каменица, Клина и Штрпце.

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502