Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: четвртак, 15 октобар 2020
четвртак, 15 октобар 2020 11:47

ЈОШ СЕДАМ КУЋА СПРЕМНО ЗА УСЕЉЕЊЕ

ЈОШ СЕДАМ КУЋА СПРЕМНО ЗА УСЕЉЕЊЕ

Приштина, 15. октобар 2020. године

Још укупно седам кућа у општинама Обилић и Грачаница спремно је за усељење интерно расељених и повратничких породица, којима су стамбене јединице намењене. За куће које су изграђене двема породицамa у општини Обилић и за пет породица у општини Грачаница је извршен технички пријем. Чланови породица којима су куће изграђене, истичу да нове куће за њих значе сигурност и уверење да је боље време пред њима јер све што је пре много времена обећано коначно је и остварено.  

Брачном пару Ђорђевић са малим дететом овимe је пружена шанса да по повратку на Косово гради сигурнију будућност. Неки од њих су годинама уназад живели у старим и оронулим кућама, са више чланова у само једној просторији. Поред бескрајне захвалности Ђорђевићи истичу да сада могу да планирају и проширење своје породице. Захвалност није изостала и од осталих породица којима су куће саграђене, који напомињу да Министарство за заједнице и повратак и министар Далибор Јевтић лично доста помажу расељенима и труде се да обезбеде пристојне услове за живот. Породице којима су изграђене куће ће добити и подстицајна средства у циљу самозапошљавања и остваривања сопствених прихода за живот.

”Свака успешно завршена прича је допунски мотив за мене лично и за институцију коју водим да се снажније боримо да овако задовољних породица буде што више. На том задатку имамо огромну подршку Канцеларије Европске уније на Косову и на томе сам им веома захвалан. Породицама за чије је куће извршен технички пријем, желим сву срећу у новим домовима”, каже министар Далибор Јевтић.

Данашњем техничком пријему кућа, поред званичника Министарства за заједнице и повратак, присуствовали су и званичници општинских власти и представници Међународне организације за миграције (ИОМ), која је партнер у реализацији пете фазе пројекта ”Повратак и реинтеграција на Косову” у склопу којег су поменуте куће изграђене.

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502