Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: четвртак, 08 октобар 2020

НАСТАВЉЕНО СА ОПРЕМАЊЕМ НОВОИЗГРАЂЕНИХ КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ

Приштина, 08. окотобар 2020. године

Министарство за заједнице и повратак је након завршетка изградње кућа, претходних дана успешно испоручило кућне апарате, белу технику и намештај за 14 породица повратника и расељених Срба, Рома и Ашкалија из општине Грачанице, Косово Поље и Призрен. Две ромске, једна ашкалијска и 11 српских породица са укупно 66 својих чланова су захваљујући овој врсти помоћи министарства у могућности да наставе живот у новим и опремљеним кућама.

Повратници и расељени из Гуштерице, Грачанице, Богошевца, Новака (Призрен) и Косова Поља су истакли своје велико задовољство и захвалност за, како кажу, „комплетно опремање својих нових кућа које у њиховој сопственој режији ни у ком случају не би било могуће“. Кажу да је ово прави пример како треба бринути о онима који имају искрену жељу да се на Косову врате и живе али не могу то сами да обезбеде.

„Министарство за заједнице и повратак се грчевито бори да у тешким друштвеним, политичким и економским приликама не дође до застоја у повратку расељених али и пружању подршке онима који на Косову виде своју будућност“, истиче министар Далибор Јевтић.

Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике у општини Грачаница, Косово Поље и Призрен спровеведено је у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарства за заједнице и повратак у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Од почетка године је на исти начин министарство преко овог програма помогло 75 породица.

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502