Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: понедељак, 27 мај 2019

На  Управном одбору пројекта „ПРК 5/РРК 5“ (Пројекат повратак и реинтеграција), који је одржан у Министарству за зеједнице и повратак а коме су присутвовали  представници ове институције, представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ), која и имплементирати пројекат и представници УНХЦР-а, одобрена је изградња 65 кућа за расељена лица. Изградња ће бити реализована у општинама – Пећ, Призрен Обилић, Грачаница, Ново Брдо, Каменица и Ораховац.

Генерални секретар МЗП-а Ненад Стојчетовић је оценио да је пројекта „ПРК 5“  веома значајан за процес повратка и у име министра у оставци Далибора Јевтића се захвалио присутнима на помоћи коју пружају.

„Захвалан сам Канцеларији ЕУ на Косову на подршци у процесу повратка и на свему ономе што генерално чини. Без њихове помоћи ми не бисмо могли са успехом да говоримо о пројекту као што то данас чинимо”.

Стојчетовић је рекао да ће Министарство за заједнице и повратак и потпредседник Владе и министар Далибор Јевтић  иако у техничком мандату наставити да помажу онима којима је помоћ најпотребија и да одобрење изградње 65 кућа управо потврђује то. Такођe истиче да ће до краја године бити одобрена изградња још 65 кућа.

Током састанка Стојчетовић је обевестио партнере на пројекту да ће Министарство за заједнице и повратак наставити да и ове године на што бољи начин остварује пуну имплементацију на реализацији својих обавеза.

Представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције и УНХЦР-а су се захвалили Министарству и министру Јевтићу на труду да процес повратка буде успешнији и бољи и истакли да чврсто верују да ће се са добром сарадњом наставити.  

Иначе, пројектом ”ПРК5/РРК5” за ову годину ће се изградити већи број кућа од планираног, а очекује се и реализације шест великих инфраструктурних пројекта у шест општина.

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502