Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: петак, 11 септембар 2020

НАМЕШТАЈ И БЕЛА ТЕХНИКА ЗА ПОВРАТНИКE

 

Приштина, 11. септембар 2020 година.

Услед лоше економске ситуације и незапослености, расељени и повратници на Косово често нису у могућности да опреме куће које је за њихове потребе изградило Министарство за заједнице и повратак. Стога у појединим случајевима, да би омогућило повратак, интеграцију и моментално усељење породица, Министарство за заједнице и повратак пружа допунску подршку повратницима.

Тако су јуче и данас уручени намештај и неопходни кућни апарати за 12 повратничких породица којима су куће недавно изграђене у општини Косово Поље, Штрпце и Исток. Од почетка године до сада је Министарство за заједнце и повратак обезбедило сличну помоћ за 46 повратничких породица.

Комплетно опремање повратничких кућа намештајем и белом техником омогућује једнаке шансе и могућности повратницима да наставе свој живот у новим кућама и у условима достојним човека данашњице.

Изградња опремање повратничких кућа намештајем и кућним апаратима се спроводи у оквиру пројекта „Повратак и реинтеграција на Косову (ЕУ РРК-5)“, који финансира Канцеларија Европске уније на Косову, суфинансира Министарство за заједнице и повратак а спроводи партнерска Међународна организација за миграције (ИОМ).

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502