Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: уторак, 15 септембар 2020

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ МИНИСТРА ДАЛИБОРА ЈЕВТИЋА ПОВОДОМ ОБИЈАЊА ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У БАБИНОМ МОСТУ

Приштина, 15 септембар 2020. године

”Веома сам узнемирен вешћу да је Црква Покрова Пресвете Богородице јутрос обијена. Цркве и манастири су светиње којима се поносимо и управо зато најоштрије осуђујем јутрошњи инцидет”, казао је министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, поводом обијања Цркве Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту код Обилића.

Сарадници министра Јевтића су приликом данашње посете на лицу места затекли полицијску екипу на челу са командиром и тимом ферензичара из Приштине. По наводима мештана ова црква је до сада обијана у пет наврата, а сигурносне камере су овога пута забележиле провалу две неидентификоване особе.

”Они који пљачкају или на било који други начин оштећују верске објекте, морају знати да тиме чине огромну штету свима који се залажу за мултиетништво, толеранцију и суживот на Косову. Управо на оваквим примерима надлежне институције морају доказати своју ефикасност и показати да нико и никада неће бити изнад закона. Зато и овога пута позивам надлежне да овај овај инцидент расветле и обезбеде адекватну заштиту свих верских објеката на Косову”, истакао је министар Јевтић.

У Бабином Мосту код Обилића, сем овог од почетка године десило се још неколико безбедносних инцидената у којима су мета нападача били Срби и њихова имовина.

 

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502