Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: четвртак, 17 септембар 2020

Радови на реновирању колективног центра ”Берген” у Грачаници теку по плану

Приштина, 17. септембар 2020. године

У оквиру друге фазе пројекта ”Подршка трајним решењима за становике колективних центара на Косову”, Министарство за заједнице и повратак у сарадњи са Канцеларијом Европске уније, финансира реновирање колективног центра ”Берген” у селу Угљаре у општини Грачаница. У плану је реновирање свих 24 стамбених јединица у оквиру поменутог колективног центра у коме тренутно у неадекватним условима живи 21 интерно расељена породица. Три преостале слободне стамбене јединице ће представници локалне управе након реновирања доделити социјално најугроженијим породицама.

Званичници Министарства за заједнице и повратак, градоначелник Грачанице, Срђан Поповић и представници Данског савета за избеглице (ДРЦ) коме је поверен пројекат реновирања колективног центра, данас су обишли ”Берген” и уверили се да радови теку планираном динамиком.

Уз захвалност Министарству за заједнице и повратак, Европској унији и Данском савету за избеглице на вредном пројекту, градоначелник Поповић је казао да су лоши услови за живот били један од највећих проблема за станаре овог насеља али и представнике локалне управе.

Завршетак радова и повратак породица у комплетно опремљене станове планиран је за половину децембра месеца ове године.

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502