Министарство за заједнице и повратак :: МКК-МЗП-MCR - Članci poređani po datumu: среда, 11 септембар 2019

На  Управном одбору пројекта „ПРК 5/РРК 5“ (Пројекат повратак и реинтеграција), који је одржан у Министарству за зеједнице и повратак а коме су присутвовали  представници ове институције, представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције (ИОМ/МОМ), која и имплементирати пројекат и представници УНХЦР-а, одобрена је изградња 25 кућа за расељена лица, што са овим бројем износи укупно 108. кућа за повратнике у 2019. години.

Генерални секретар МЗП-а Ненад Стојчетовић је истакавши значај пројекта „ПРК 5/РРК 5”, рекао да је политика Министарства за заједнице и повратак, министра Далибора Јевтића и Српске листе, политика којом се дата обећања испуњавају, политика којом се на практичан начин бори за опстанак Срба и осталих невећинких народа на Косову и политика која се заснива на помоћи свакој србској породици ма у ком делу Косова се она налазила. 
 
”Министарство за заједнице ће наставити да помаже не само на начин изградње кућа већ и на различите начине јер је наша визија и мисија бољи живот нашег народа на Косову. Онима којима је наша помоћ потребна, помагаћемо”, нагласио је Стојчетовић
 
Представници Канцеларије Европске уније на Косову, Међународне организације за миграције и УНХЦР-а су се захвалили Министарству и министру Јевтићу,на труду који за добробит свог народа улаже.
 
Иначе, пројектом ”ПРК5/РРК5” за ову годину ће се изградити већи број кућа од планираног.

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Република Косово
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг Мајка Тереза
Косово Поље
038 552 045