Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: уторак, 31 март 2020

У времену када се човечанство суочава са многобројним опасностима почев од климатских промена, преко економске, расне етничке и родне неједнакости, до избијања до сада свету непознате болести, лидери широм света, међу њима и министар у Влади Косова, Далибор Јевтић, потписали су Декларацију о принципијалном руковођењу у времену поремећаја. Декларација позива на заједничко супростављање изазовима које преокупирају свет путем међународне сарадње на свим пољима, применом етичких стандарда и универзалних вредности, без било каквих подела у друштву. Текст целе декларације можете прочитати овде.

Ово су само неке од тема међународне конференције „Хорасис – сусрет заједнице светских лидера“, која је требало да буде одржана под покровитељством Владе Португала са лидерима из читавог света, међу којима је министар Јевтић био један од говорника.

Конференција је отказана због светске пандемије корона вируса али су позвани учесници организатору послали поруке захвалности оваквој иницијативи путем видео линка. Министар Јевтић је тим поводом упутио следећу поруку:  
„У овим турбулентним временима које погађају људе широм света, потребно је да се ујединимо и помажемо једни другима како би се осећали друштвено повезаним. Лично веома ценим иницијативу да окупите релевантне факторе који подстичу позитивне промене у свету.“

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502