Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: недеља, 12 април 2020

У оквиру пројекта ПРК5, подељено 50 пакета помоћи Ромима, Ашкалијама и Египћанима


Приштина,

У оквиру пројекта "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (ПРК5)", који дуги низ година Министарство за заједнице и повратак спроводи заједно са Канцеларијом Европске уније на Косову, а у партнерству са  Међународном организацијом за миграције (ИОМ), почетком априла  2020.године подељени су прехрамбено хигјенски пакети помоћи за 50 најугроженијих повратничких породица од којих је директну корист имало 285 корисника углавном из ромске, ашкалијске и египћанске заједнице.

Као непосредан одговор на избијање КОВИД 19, предузети су кораци да се асистира најугроженијим корисницима у координацији са канцеларијом ЕУ на Косову и МЗП-ом, те је  започета испорука пакета акцијом ,,Додатна помоћ".

Корисницима су приликом поделе пакета помоћидостављени и летци Светске здравствене организације на албанском, српском и ромском језику о мерама превенције против КОВИД-а 19.

Такође извршена је процена  корисника претходних фаза програма ЕУ РРК где је идентификовано још 203 угрожених породица којима је потребна хитна помоћ. За те породице испорука пакета  ,,Додатна помоћ”, биће обављена до краја априла 2020. године.

 

 

Objavljeno u Vesti
недеља, 12 април 2020 08:49

ЧЕСТИТКА ЗА ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ

Срећан Васкрс верницима који празник прослављају по Грегоријанском календару
Приштина, 12. април 2020. године

 

”Нека радост Васкршњих празника буде вечно присутна међу вама”, поручује у својој честитки свештенству и верницима Римокатоличке цркве, министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић.

Јевтић је изразио наду да ће Васкрс све људе добре воље подсетити на солидарност, заједништво и бригу о онима којима је подршка и помоћ најпотребнија у тешким временима које управо сада сви проживљавамо.

”Радујући се победи живота над смрћу, желим да вас радост Васкрса крепи и оснажује. Христово васкрсење поручује у свом јединственом значењу да сви истрајемо у афирмацији добра, не губећи наду да нам предстоје бољи дани.”

Окренути непролазним вредностима, превазиђите све препреке које су пред нама, како би Васкрс дочекали у духовном миру.

 

СРЕЋАН ВАСКРС!

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502