Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: петак, 17 април 2020
петак, 17 април 2020 22:13

САОПШТЕЊЕ: Срећан Васкрс!

САОПШТЕЊЕ: Срећан Васкрс! 


Приштина, 18. април 2020. године

“Тешка времена у којима дочекујемо Васкрс не смеју у нама поколебати веру и наду у боље сутра. Зато нека у свима нама добро победи зло, нека нада победи страх, а љубав мржњу. Да распети човек данашњице васкрсне и да живот победи”, поручио је министар за заједнице и повртак Далибор Јевтић, честитајући  свештенству Српске Православне Цркве и верницима најрадоснији хришћански празник.
Министар Јевтић је пожелео да Васкрс, као симбол универзалних вредности, свима буде извор наде и путоказ у будућност испуњену толеранцијом и разумевањем.

„Зато се данас сећамо повратника и свих оних који су мимо своје воље далеко од свог завичаја и поручујемо да и они обнове веру и духовни мир како би у радости провели Васкршње празнике“, истакао је министар Јевтић.

Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Objavljeno u Vesti

Кризна времена које сви проживљавамо, захтевају од свих нас да будемо уједињеи и солидарни. Захваљујући адекватној сарадњи са ресорним министарствима и другим институцијама на централном нивоу власти на Косову, општинским канцеларијама за повратак и заједнице на локалу и домовима здравља који раде у систему Републике Србије, Министарство за заједнице и повратак је омогућило допремање бесплатних лекова и инсулина хроничним болесницима који су здравствени осигураници Републике Србије, а живе на Косову где ове лекове не могу бесплатно да добију.

На овај начин се кристално јасно показао значај сарадње Приштине и Београда, јер је Дому здравља и Исток омогућен несметан рад, а повратницима и корисницима лекова који им како кажу "живот значе", пружена прилика да наставе са веома важним терапијама.

Прилог ТВ ХЕРЦ:

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502