Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: четвртак, 30 април 2020

Срспка школа у Гојбуљи код Вучитрна на мети вандала


Приштина, 30.април 2020. године

Српска школа ”21. новембар” у Гојбуљи код Вучитрна, нашла се на мети вандала. На школи су исписани ”UČK” графити, поломљена стакла и разбацани голови на школском игралишту. Починиоци инцидента су након атака на школу, лупали звоно на Цркви Свете Петке у овом месту и покушали да је обију. По информацијама добијеним са терена, претпоставља се да су инцидент починили младићи старости око 25. година који су наишли на патролу полиције у овом месту.

”Шокиран сам бројем синхронизованих инцидената који се ових дана дешавају. Тражим најхитније реаговање надлежних и заустављање ове ситуације која је алармантна. Апелујем и на међународне организације на Косову да подигну свој глас и дају допринос у што хитнијем заустављању тотрура над имовином Срба”,истако је министар Јевтић.

Демократнија се не гради речима већ делима, ово није начин напредовања једног друштва нагласио је министар и казао да је жалосно да се у 21. веку свакодневно дешавају инциденти.

Да мештанима Гојбуље инциденти нису једини проблем, говори и чињеница да им је велики део приватних имања узурпиран. За своју безбедност како кажу највише страхују у предвечерњим сатима.

repan11b

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502