Министарство за заједнице и повратак - Članci poređani po datumu: четвртак, 03 децембар 2020

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Приштина, 3. децембар 2020. године

„Потпуно и равноправно учешће особа са инвалидитетом у свим сферама друштвеног живота мора бити наш императив јер поштовање основних људских права, достојанства и вредности сваке особе су универзална начела и обавезе“, изјавио је министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.

Министар Јевтић је тим поводом позвао јавност на међусобно разумевање и јачање свести о толеранцији, помоћи и заштити права особа са инвалидитетом. Потребно је да се сви више ангажујемо да особама са инвалидитетом омогућимо да на равноправној основи имају приступ средини, информацијама, образовању, запошљавању и друштвеној заштити. У том погледу особе са инвалидитетом и њихове организације и удружења која раде на њиховој одрживој интеграцији у друштво увек могу рачунати на подршку Министарства за заједнице и повратак.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију која предвиђа једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву особа са инвалидитетом.

 

Objavljeno u Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Министарство за заједнице и повратак
 

Трг мајке Терезе
Косово Поље
038/200 16 502

 

038/200 16 502