četvrtak, 30 april 2020 14:07

Srspka škola u Gojbulji kod Vučitrna na meti vandala


Priština, 30.april 2020. godine

Srpska škola ”21. novembar” u Gojbulji kod Vučitrna, našla se na meti vandala. Na školi su ispisani ”UČK” grafiti, polomljena stakla i razbacani golovi na školskom igralištu. Počinioci incidenta su nakon ataka na školu, lupali zvono na Crkvi Svete Petke u ovom mestu i pokušali da je obiju. Po informacijama dobijenim sa terena, pretpostavlja se da su incident počinili mladići starosti oko 25. godina koji su naišli na patrolu policije u ovom mestu.

”Šokiran sam brojem sinhronizovanih incidenata koji se ovih dana dešavaju. Tražim najhitnije reagovanje nadležnih i zaustavljanje ove situacije koja je alarmantna. Apelujem i na međunarodne organizacije na Kosovu da podignu svoj glas i daju doprinos u što hitnijem zaustavljanju totrura nad imovinom Srba”,istako je ministar Jevtić.

Demokratnija se ne gradi rečima već delima, ovo nije način napredovanja jednog društva naglasio je ministar i kazao da je žalosno da se u 21. veku svakodnevno dešavaju incidenti.

Da meštanima Gojbulje incidenti nisu jedini problem, govori i činjenica da im je veliki deo privatnih imanja uzurpiran. Za svoju bezbednost kako kažu najviše strahuju u predvečernjim satima.

 

repan11b l

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502