subota, 02 maj 2020 19:26

SAOPŠTENjE: Svetski dan slobode medija


Priština, 03. maj 2020. godine

”Čestitam vam Svetski dan slobode medija uz želju da novinari i medijski radnici na slobodan način obavljaju teške zadatke koji su često pred njima, bez da ikada više budu kidnapovani, napadani, ubijani jer je sloboda medija i slobodno izveštavanje osnovno ljudsko pravo”, istakao je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, čestitajući 3.maj, Svetski dan slobode medija.

Nismo zaboravili ubijene novinare Ljubomira Kneževića, Aleksandra Simovića, Momira Stokuću, kao ni kidnapovane Ranka Perenića, Đuru Slavuja, Marijana Melanošija, a ni rušenja obeležja kidnapovanih novinara. Danas ponovo tražimo pravdu za sve njih. Tražimo i zaštitu svih novinara koji su napadani na svojim radnim zadacima.

Pored lekara, potrebno je i novinarima odati posebnu počast u vremenu kada nas je zadesila velika opasnost, pandemija virusa KOVID-19 jer su pokazali veliko herojstvo, danonoćno odgovarajući na svoje novinarske zadatke bez straha za svoje zdravlje.

Sloboda medija i slobodna medijska reč je temelj demokratije jednog društva, upravo zato će Ministarstvo za zajednice i povratak dokle god ja budem na čelu ove institucije uvek biti potpuno transparentan i iskren saradnik svim medijima jer doprinos slobodnom i korektnom izveštavanju novinara moramo da damo svi, zaključio je ministar Jevtić.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502