sreda, 06 maj 2020 03:38

SAOPŠTENjE: Dan Goranaca


Priština, 06. maj 2020.

„Arljija Đuren – Srećan Đurđevdan“! – reči su ministra Dalibora Jevtića koji čestita Dan Goranaca i u nastavku poručuje: „U duhu vašeg tradicionalnog pozdrava i uz tupane, svirle i ćiftelije sa atmosferom zajedništva i opšteg veselja želim  da proslavite vaš praznik, sačuvate raskoš vaših običaja i sećanja, kao i da se svojoj Gori uvek sa radošću iznova vraćate“.

„Želim da predstojeći praznični dani svima donesu zdravlje, porodičnu sreću, ali i mudrost da zajedno odgovorimo na izazove našeg vremena“, poručuje ministar Jevtić.

Ministarstvo za zajednice i povratak, iako suočeno sa mnogobrojnim izazovima, nikada neće dozvoliti institucionalno marginalizovanje bilo koje zajednice, uključujući i Goranski narod na Kosovu. Zajedno sa Gorancima i drugim zajednicama želimo da stvaramo uslove za bolji i prosperitetniji život i razvoj goranske zajednice.

Nakon nesreće koja se dogodila 2012. godine u Restelici, Ministarstvo za zajednice i povratak je podelilo prehrambene pakete najugroženijim porodicama a mala Amsera, koja je izgubila porodicu u snežnoj lavini je finansijski pomognuta. Institucija na čijem sam čelu je i 13 goranskih prodica pomogla u renoviranju svojih kuća, dok je 25 porodica dobilo nove kuće, finansirana je i sanacija tunela u Restelici, tako da je ovo najbolji pokazatelj koliki je značaj Goranskog naroda za nas, stoji u čestitiki ministra Jevtića.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502