petak, 23 oktobar 2020 09:33

NAMEŠTAJ I PREHRAMBENI PAKETI ZA 14 DOMAĆINSTVA

NAMEŠTAJ I PREHRAMBENI PAKETI ZA 14 DOMAĆINSTVA


Priština, 22. oktobar 2020. godine
Da je omogućavanje odgovarajućih uslova za život povratnika i interno raseljenih primarni cilj, Ministarstvo za zajednice i povratak pokazuje time što ovih dana intenzivno radi na opremanju novoizgrađenih kuća nameštajem i belom tehnikom.
Ovoga puta je 14 srpskih i romskih interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću dobilo nov nameštaj, belu tehniku i prehrambeno-higijenske pakete za ukupno 74 svojih članova.
Savetnik ministra za zajednice i povratak, Miloš Stanković, je u toku današnjeg uručenja ove značajne pomoći u Gračanici istakao da ministarstvo i ministar Dalibor Jevtić dobro znaju sa kakvim se izazovima susreću povratnici i interno raseljena lica i zato nastoje da što pre dođe do useljenja raseljenih i povratnika u nove kuće.
Izgradnja i opremanje 14 kuća za raseljene i povratnike iz Gračanice i Obilića realizovano je u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu”, koju finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Planirano je da do kraja godine preko ovog programa bude završena 101 kuća za povratnike i interno raseljene.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502