Одштампајте ову страницу
petak, 27 novembar 2020 14:20

POVRATNICIMA PODELjENO 475 M3 DRVA ZA OGREV

POVRATNICIMA PODELjENO 475 M3 DRVA ZA OGREV


Priština, 27. novembar 2020. god
Da porodice kojima su sagrađene kuće iz pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu (EU RRK-5) predstojeću zimu dočekaju u toplim domovima, pobrinulo se Ministarstvo za zajednice i povaratak i Kancelarija Evropske unije na Kosovu. Naime, u opštinama Novo Brdo, Štrpce, Peć, Orahovac, Istok, Prizren, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica i Đakovica je za ukupno 95 porodica iz nevećinskih zajednica podeljeno po 5 kubnih metara ogrevnog drveta.
Porodice koje su dobile ovu pomoć kažu da im je ministarstvo obezbedilo bukvalno sve za normalan život, od izgradnje novih domova, kompletnog opremanja, pomoći ze ekonomsko osnaživanje, sada im je omogućeno i da hladne dane dočekaju u toplim domovima. Članovi porodica su neizmerno zahvalni svima koji im pomažu, a naročito ministru Daliboru Jevtiću koji ispunjava data obećanja.
Raspodalu drva je uz pomoć zvaničnika ministarstva obavila Međunarodna organizacija za migracije (IOM), kojoj je povereno sprovođenje pomenutog EU RRK-5 programa.
Ministarstvo za zajednice i povratak će iz sopstvenih izvora u narednom periodu finansirati nastavak ove akcije kojom će biti pomognuti povratnici, raseljeni, pripadnici romske, aškalijske i egipćanske zajednice, kao i druge ugrožene kategorije stanovnika u izolovanim sredinama na Kosovu.