četvrtak, 21 maj 2020 19:17

PUT I KANALIZACIJA ZA POVRATNIKE U PEĆI


Priština, 21.maj 2020. godina

Počeli su radovi na izgradnji puta i kanalizacije u dva naselja duž regionalnog puta Peć – Rožaje, „7. septembar (7.Shtatori) i Džemailj Kada (Xhemail Kada), u kojima živi oko 100 porodica povratnika iz albanske, srpske, egipćanske i romske zajednice.

Od izgradnje puta i kanalizacije na četiri lokacije će direktnu korist imati 76 porodice, a prema rečima meštana to će umnogome olakšati i unaprediti njihov svakodnevni život. „Na put i kanalizaciju čekamo punih 20.godina i zato hvala svima koji su ovo omogućili“, istakli su prisutni meštani.

Početku radova na ovom infrastrukturnom projektu prisustvovali su ispred Ministarstva za zajednice i povratak, savetnik za integraciju zajednica, gdin. Marko Stanojević, savetnik za povratak, gdin. Miloš Stanković, zamenik gradonačelnika Peći, gdin. Fatmir Aslani, kao i partneri iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Projekat izgradnje puta i kanalizacije za povratnike u opštini Peć realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5“, koji finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi IOM u 11 kosovskih opština. Ukupna vrednost projekta je 42.817 evra.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502