%PM, %23 %813 %2015 %18:%dec

POTPISAN SPORAZUM O POČETKU RADOVA NA OBNOVI TERMI „ RAJSKA BANJA“

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić, ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić i predsednik Srpske liste Slavko Simić posetili su danas opštinu Zvečan tj. manastir Banjska, gde ih je dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije , iguman Danilo i predstavnici Opštine Zvečan. Nakon obilaska crkve direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić , vladika raško-prizrenski Teodosije i predsednik Opštine Zvečan Ivan Todosijević su potpisali sporazum o obnovi termi „Rajska Banja“.

Sporazum je potpisan  u cilju stvaranja osnova za razvoj banjskog turizma i neophodnih uslova za održivi opstanak i povratak srpskog stanovništva na Kosovu i nadgradnju njegove ekonomske i socijalne komponente.
Direktor Ðuric je tokom poste Banjskoj otkrio spomenik vodi u ovom mestu nakon cega je svecano oznacio pocetak radova na obnovi "Rajske banje".

Vladika Teodosije je rekao da je projektat „ Rajske Banje “ važan za sve, narociti za one koji žive u Banjskoj. Vladika je istakao je da je projekat važan zbog razvoja mesta Banjska jer ce se na taj nacin intenzivirati život, a uporedo s tim ce se i manastir Banjska obnavljati i fizicki i duhovno.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðuric je rekao da je danas pocetak rodenja nove banje na severu Kosova. Direktor Ðuric je rekao da je uveren da ce banja zajedno sa manastirom Banjska privuci veliki broj ljudi i da ce podariti novi život mestu Banjska koje je od izuzetnog znacaja.
Ðuric je istakao da bi banja vec na leto 2016. godine trebalo da primi prve posetioce.

Sporazumom koji je danas potpisan planira se zajednicki rad i aktivnosti Kancelarije za KiM Vlade Srbije, Eparhije raško-prizrenske i Opštine Zvecan na izgradnji  i obnovi termi "Rajska banja" u Banjskoj.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045