%PM, %04 %951 %2015 %21:%dec

ODRŽAN SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA “RASELjENA LICA – TRAJNA ODRŽIVA REŠENjA U GRAD PRIZREN I SEVERNA MITROVICA”

U prostorijama ministarstva za zajednice i povratak, danas je održan sastanak Upravnog odbora projekta “Raseljena lica – trajna održiva rešenja u grad Prizren i Severna Mitrovica”, kojim je predsedavao šef Kabineta ministra Jevtića, Srećko Bogajčević.

Upravni odbor u punom sastavu, raspravljao je o potencijalnim korisnicima kroz detalje kriterijuma i na osnovu izveštaja sa terena.

Predložene liste korisnika za Prizren,ukupno sedam, su jednoglasno odobrene uz dogovor i odobrenje svih članova Upravnog odbora. Pojedine slučajevi koje treba dodatno razjasniti, ostavljeni su za proveru i kasnije finalno odobrenje.

Upravni odbor je takođe danas odobrio i listu od četiri slučaja korisnika koji su se spontano vratili kao i onih koji nikada nisu napustili Kosovo odnosno njihovo mesto boravka, ali im je asistencija kroz projekat potrebna jer su im kuće u lošem stanju a radi se uglavnom i o starijim osobama koji ne mogu samostalno da urade potrebna manja investiranja u cilju popravka kuća u kojima žive. I ova lista je odobrena jednoglasno.

Liste korisnika manjih popravki u Severnoj Mitrovici su raspravljane pojedinačno takođe kroz sve detalje kriterijuma kao i na osnovu izveštaja sa terena.

I kod ovih slučajeva odluke su donete jednoglasno.

Na kraju sastanka, šef Kabineta Srećko Bogajčević se zahvalio svima na radu na današnjoj grupi i u ime ministra izrazio zadovoljstvo da projekat ide po planu.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045