%AM, %07 %472 %2016 %10:%jan

Jevtić i Đurić iz Visokih Dečana poslali poruke mira

Visoki Dečani, 7. januar 2016.godine

Na najradosniji srpski praznik – Božić, u manastiru Visoki Dečani Svetu arhijerejsku liturgiju služio je iguman manastira Visoki Dečani arhimandrid Sava Janjić uz sasluženje monaštva i sveštenstva.

Božićnoj liturgiji sa više desetina vernika prisustvovao je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić.

Nakon Božićne liturgije iguman Sava Janjić je uz čestitku Mir Božji, Hristos se rodi - Vaistinu se rodi, rekao da se danas proslavlja veliki praznik, praznik mira, praznik koji treba da nas učvrsti u ljubavi, solidarnosti, zajednici i saosećanju prema drugima.

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić je čestitajući Božić istakao da se ovde u Visokim Dečanima nalazi recept za nacionalnu i duhovnu obnovu.

Đurić je rekao da je Božić vreme da se podsetimo našeg naroda na KiM i da poziva sve one ljude koji nisu imali priliku da dođu, a takvih je mnogo, da posete svetinje na Kosovu.

„ Svima čestitam Božić i odavde sa KiM, iz Dečana šaljemo naše molitve i našu ljubav svoj našoj pravoslavnoj braći širom sveta“, rekao je direktor Đurić.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je uz božićnu čestitku izrazio želju da svi oni koji su se sa Kosova raselili, sledećeg Božića, ovaj praznik proslave na svojim ognjištima i u svojim domovima, pozivajući komšije Albance da u tome pomognu.

„ I danas želimo da pošaljemo poruku mira, poruku suživota jer smatram da možemo zajedno da živimo na ovim prostorima, da u miru zajedno izgradimo bolju budućnost koja treba da bude drugačija od one koja nam je ne tako davna prošlost bila. Još jednom svima srećan Božić, da ovaj praznik proslavimo u miru i da sledeći Božić dočekamo kao što sam već rekao u većem broju, tu pre svega mislim na one koje su se raselili“, rekao je ministar Jevtić.

Sinoć,na Badnje veče,ministar Jevtić i direktor Đurić sa velikim brojem vernika prisustvovali su bogosluženju i nalaganju Badnjaka u Hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045