%PM, %26 %849 %2016 %19:%feb

BOMBA NA KUĆU U PASJANU I NAPAD NA SRPSKU KUĆU U PRIZRENU UZNEMIRILO SVE SRBE NA KOSOVU

Dve srspke kuće, jedna u Pasjanu u četvrtak a druga danas u Prizrenu, našle su se na meti napadača. Bacanje bombe na kuću Stevana Jančića u Pasjanu i napad na kuću Ivana Krstića u Prizrenu, tokom koga su polomljeni prozori na kući, je najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova, ocenili su ministri za zajednice i povratak i lokalnu samoupravu Dalibor Jevtić i LJubomir Marić.

„ Napadi koji su desili su za svaku osudu i bojimo se da su posledica tenzija koje traju već neko vreme na političkoj sceni Kosova, a danas su one intenzivirane. Srbi u svim srpskim sredinama moraju biti adekvatno zaštićeni usled protesta i nemira koji traju i ne smemo dozvoliti da se zapaljiva situacija prelije u sredinama u kojima oni žive i dodatno ugrozi i onako nedovoljno zaštićene ljude. Napadi na kuće u kratkom vremenu, govore u prilog tome da je situacija veoma zapaljiva.

U ovom teškom vremenu za sve, situaciju moramo rešavati na demokratski način, nikako primenom sile, koja za rezultat u nekim slučajevima može imati teške posledice. Svi moramo preduzeti korake u okviru svojih odgovornosti kako bi nam u svakom pogledu krenulo na bolje“, ističu u zajedničkom saopštenju Jevtić i Marić.
 
Sreća je da tokom napada nije bilo žrtava, zaključili su ministri.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045