%PM, %01 %654 %2016 %14:%mar

JEVTIĆ, ĐURIĆ I STOJANOVIĆ POSETILI FABRIKU „LOLA FOT“ U LEŠKU

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić i zamenik premijera Branimir Stojanović, posetili su danas fabriku „ Lola Fot “ u Lešku, opština Leposavić.

Prilikom posete oni su obišli proizvodne pogone i upoznali se sa procesom proizvodnje, a predstavljeni su im i finalni proizvodi ove fabrike. Nakon sastanka koji je održan sa rukovodstvom fabrike, na kome je razgovarano o potrebama za povećanjem obima proizvodnje, zvaničnici su istakli da posetom fabrike „ Lola Fot “, počinje obeležavanje godine preduzetništva i da je od velikog značaja to što fabrika posluje uspešno i pozitivno, istakavši da kada je u pitanju metalska industrija, ova je fabrika lider i dobar primer borbe protiv nezaposlenosti.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da će u narednom periodu nastaviti da pomaže fabriku kako bi u budućem periodu proširila svoje tržište i u inostranstvu.
Zvaničnici su tokom posete istakli da je problem nezaposlenosti jedan od najvećih problema opstanka Srba na Kosovu i da se na ovom problemu mora intenzivno raditi.

Ljudi iz rukovodstva fabrike zahvalili su se na poseti, konstruktivnom razgovoru i ocenili da je današnja poseta veoma značajna iz više razloga.

U fabrici „ Lola Fot “ , zaposleno je 168 radnika, a proizvodnja se odvija u dve smene.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045