%AM, %08 %401 %2016 %08:%mar

Jevtić čestitao Međunarodni dan žena

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je povodom Međunarodnog dana žena uputio čestitku svim ženama i poželeo da njihov položaj u kosovskom društvu bude iz godine u godinu sve bolji. Uz konstataciju da  su danas žene stub ne samo porodica, već i društva, Jevtić je ukazao na to da još uvek postoje veliki broj slučajeva gde žene ne uživaju ono poštovanje i prava ne samo zagarantovana zakonima već i nečim što jedno demokratsko društvo treba da nosi.

„Uz podsećanje da je ovaj dan nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, svi mi zajedno a posebno muški deo populacije mora da pomogne da žene iz godine u godinu uživaju veća prava, da onako kako su one stub naših porodica sve više budu stub institucija i našeg društva. Pažnju koju ćemo danas mi iskazati prema ženama treba pokazivati svakog dana,a da ta pažnja bude usmerena upravo ka onome za šta su se žene borili unazad nekoliko stotina godina,“ rekao je Jevtić.

Jevtić je danas i svim zaposlenim ženama u Ministarstvu za zajednice i povratak zahvalio na radu i doprinosu i posvećenosti koje daju u poslu koje nije lak i izazovima koji taj posao nosi.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045