%PM, %08 %629 %2016 %14:%mar

JEVTIĆ I ĐURIĆ POSETILI USPEŠNU POLjOPRIVREDNICU U ZVEČANU

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM Vlade Srbije Markom Đurićem, povodom 8. marta obišao uspešno poljoprivredno gazdinstvo Nadice Sofronijević, vlasnice farme stotinu ovaca i desetak koza u mestu Veliko Rudare u opštini Zvečan.

Током посете је речено да 8. март има смисла само ако подсећа да сваког дана треба да се поштују жене, њихов значај у друштву и колико је важно с поштовањем се односити према њима.

„Надица је пример жене која у тешким условима бавећи се  својом породицом, сточарством обезбеђује и својој ћерки студије и својој породици живот и егзистенцију“, речено је током посете.

Надица Софронијевић, власница фарме је рекла да је изузетно захвална на посети, као и да је данашња посета веома значајна за њу.

Директор Ђурић је после обиласка газдинства казао да су многе жене пример велике храбрости и да је поносан што је посетио домаћинство Софронјевић.

„Такође сам поносан што сам видео са којом храброшћу и енергијом се она бори за егзистенцију своје породице. Мислим да је прави пример свом месту и свима онима који хоће да живе и успеју у животу од свог рада“, рекао је он.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045