%PM, %18 %595 %2016 %13:%mar

ZAMENIK MINISTRA IZMI ZEKA DOČEKAO DELEGACIJU MLADIH MAĐARSKE

Danas, zamenik ministra za zajednice i povratak, z. Izmi Zeka, primio je danas delegaciju mladih Madarske kojom je predsjedavao Sabolc Szalam, šef Odseka za odnose sa inostranstvom u madarskom parlamentu, na čelu sa poslanikom Giongiosi Marton.

Na sastanku, zamenik ministra obavestio je prisutne o aktivnostima Ministarstva za zajednice i povratak, i u ovoj konstelaciji za kontinuiranim projekatima realizovanih od strane Ministarstva za zajednice koje žive na Kosovu. Takođe, na ovom sastanku razgovarano je i o ispunjenjem preporuka i kriterijumima od strane Vlade koji se odnose na liberalizaciju viznog režima. Zamenik Zeka je naglasio da je Vlada u potpunosti ispunila preporuke i obaveze koje proizilaze iz liberalizacije viznog režima sa EU, nadajući se da će uskoro Evropska unija pozitivnu odluku za kosovski narod slobodno kretati u zemlje Šengenskog prostora, kao i svi drugi građani Evrope.

Šef delegacije je istakao značaj komunikacije dve države i veze koje treba da budu uspostavljene u svim aspektima institucionalnog života. Oni kažu da gde god da se nalaze u različitim sastancima pružaju podršku Kosovo, najnoviju državu na Balkanu, kao što su liberalizacija viznog režima, kao i predstavljanje u drugim međunarodnim institucijama.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045