%AM, %07 %513 %2016 %11:%jun

POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA IZGRADNjU KUĆE PORODICI ĐOKIĆ

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas opštinu Kamenica, tj. selo Grizime u ovoj opštini i tom prilikom položio kamen temeljac za izgradnju kuće osmočlanoj porodici Đokić iz ovog mesta. Nakon polaganja kamena temeljca Jevtić je rekao da su se svi uverili u kakvim su uslovima ova deca živela i zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način pomogli porodicu Đokić.

„ Ministarstvo za zajednice i povratak je u nekoliko navrata pomogalo ovu porodicu. Poslednji put kada sam bio ustanovili smo vrlo jasno da oni nemaju mogućnosti, čak i kada bi smo im mi dodelili građevinski materijal da sami finasiraju završetak objekta koji su započeli, pa smo s toga odlučili da ipak krenemo u izgradnju nove kuće, kuća koja će biti površine 75m2, kuća koja će ovoj deci pružiti dostojne uslove za njihovo odrastanje, kuća koja će im konačno rešiti ona osnovna životna pitanja“, rekao je ministar Jevtić

Ministar je istakao da zna da će se i dalje porodica Đokić suočavati sa poteškoćama, posebno onim u ekonomskom smislu, zato je potrebno da se deci obezbede redovni prihodi, kako bi im školovanje ali i druge potrebe bile zadovoljene.
Otac četvoro male dece, Srba Đokić, rekao je da im izgradnja kuća veoma značajna jer će konačno deca imati svoje sobe i bolje uslove za život nakon dužeg vremena.

Po polaganju kamena temeljca u selu Grizime, Jevtić je posetio Ajnovce i na seoskom terenu, fudbalerima „ FK Rudar “, uručio sportsku opremu u vidu dresova i fudbalskih lopti.

„ Zadovoljstvo mi je da i na ovaj način Ministasrtvo za zajednice i povratak može da pomogne i podrži odrastanje ove dece i da to bude na jedan kvalitetan i pre svega zdrav način. Mislim da je ovo najbolji mogući primer kako ministarstvo kao institucija može da podrži nešto što pre svega jeste zdravo. Ministasrtvo za zajedice i povrataki je danas podelilo 70 komplet dresova fudbalskom klubu „Rudar“, podelili smo i lopte i to je bilo na njihov zahtev ali ćemo u što skorije vreme započeti izgradnju balon sale, tj. pokriti ovaj teren i na taj način omogućiti da ova deca ne samo tokom prolećnih i letnjeg perioda već i kada je kada je kiša i sneg, oni dolaze ovde da treniraju“, kazao je ministar Jevtić.

Ispred opštine Kamenica ministru se na nesebičnoj pomoći srpskoj zajednice zahvalio potpredsednik za zajednice Dragiša Savić koji je istakao da ministar već duži period pomaže Srbe u ovoj opštini. Iz fudbalskog kluba kažu da im je oprema jako značajna i da će im izgradnja balon sale mnogo pomoći u daljem bavljenju sportom.Ovom prilikom je u znak zahvalnosti trener FK Rudar ministru Jevtiću uručio zahvalnicu i poručio da im je ova pomoć veliki podstrek za dalji rad, a da posebno raduje to što će se uskoro teren za mali fudbal pokriti i da će deca i svi oni koji se rekrativno ili na drugi način bave fudbalom na taj način dobiti objekat koji će im omogućiti da se ovim sportom bave tokom cele godine.

Jevtić je u Kamenici najavio nastavak pomoći i kada je u pitanju izgradnja kuća, renoviranje objekata, pomoć školama i svim segmentima života koji su značajni za opstanak i ostanak.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045