%AM, %08 %418 %2016 %09:%jun

JEVTIĆ I KOMESARKA TORS O POLOŽAJU NEVEĆINSKIH NARODA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa visokom komesarkom za pitanja minjina Astrid Tors i ambasadorom OEBS-a na Kosovu Žan-Klod Šlumberžeom.

Ministar Jevtić za zavalio komesarki Tors i ambasadoru Šluberžeu na današnjem susretu i na početku sastanka je dvoje zvaničnika upoznao da je u proteklim danima imao niz sastanaka u regionu o koji su se odnosili na pitanje povratka ali i o položaju nevećinskih naroda na Kosovu. Ministar je kazao da je današnji susret veoma važan iz više razloga.
On je gđu. Tors upoznao sa aktivnostima Ministarstva za zajednice i povratak, kada je u pitanju pomoć nevećinskim narodima na Kosovu kao i proces povratka raseljenih i zahvalio se OEBS-u na izuzetnoj saradnji, naročito kada je u pitanju regionalna inicijativa i implementacija usvojenih mera i preporuka i to posebno kada su u pitanju lična dokumenta i pitanja imovine. Tokom sastanka bilo je reči i o pravosuđu, poštovanju jezika o statusu Zajednice srpskih opština, kao i o projektu „ Sunčana Dolina“. Ministar Jevtić je rekao da je ovaj projekat veoma važan za proces povratka i da Ministarstvo za zajednice i povratak i on lično teže ka tome, da se jedan ovaka projekat realizuje i nekom mestu na jugu Kosova.

Na kraju sastanka zvaničnici su ocenili da je sastanak bio veoma koristan i konstruktivan uz očekivanje da OEBS nastavi da pruža podršku u rešavanju ovih važnih pitanja na Kosovu.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045