%PM, %08 %612 %2016 %13:%jun

JEVTIĆ: IZGRADNjOM KUĆA ŽELIMO DA ZAUSTAVIMO PRODAJU IMANjA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je danas u Donjoj Brnjici nadomak Prištine da izgradnjom kuća povratnicima na Kosovu žele da zaustave trend prodaje srpskih imanja.

Jevtić je izrazio zabrinutost zbog činjenice da određeni broj Srba na Kosovu prodaje svoju imovinu i da prisustvom na terenu i radom on i njegovi saradnici žele da pokažu građanima da nisu sami i zaboravljeni.
Jevtić je, u pratnji zamenika ministra poljoprivrede Rodoljuba Mladenovića, obišao povratničku porodicu Miloša Milanovića u Donjoj Brnjici i porodicu Negovana Stankovića u Slivovu nadomak Prištine, kojima je obećao izgradnju kuća.
“Ono što smo mogli da čujemo jeste da je najveći problem prodaja imovine i želimo da pomognemo ljudima kako bi smo zaustavili to. Imovina od 5 hektara u Slivovu prodata je za samo 5.000 evra, onda je vrlo jasno u kakvoj se situaciji nalaze ovi ljudi,”- rekao je Jevtić.
On je rekao da zabrinjava činjenica da se imovina prodaje i istakao da, kako bi zaustavili tu pojavu, prisustvom na terenu i radom jasno poručuju ljudima “da nisu sami, da nisu zaboravljeni i da ne smeju biti zaboravljeni”.
Jevtić je u Slivovu posetio O.Š. "Petar Kočić" koju pohađa pet srpskih učenika kojima je uručio prigodne poklone a razgovarao je i sa meštanima kojima je obećao pomoć u izgradnji seoskog puta.
U ovom selu minister Jevtić je obišao i socijalno ugroženu porodicu Negovana Stankovića koji, kako je sam rekao, zarađuje 20.000 dinara mesečno i izdržava sedam članova porodice, među kojima četvoro maloletne dece.
Pored kuće nedostaje i voda rekao je Stanković.
U Donjoj Brnjici gde je nekada živelo oko 800 Srba danas ih je ostalo nešto više od 200 a Jevtić je obećao izgradnju kuće porodici Miloša Milanovića koji je istakao da će to značiti i njegov opstanak na Kosovu.
„Ministarstvo za povratak i zajednice je ovde kako bi kazali ovim ljudima da ćemo u narednom periodu raditi na izgradnji novih kuća za povratnike i svima onima koji ispunjavaju uslove za to“, poručio je ministar Jevtić Srbima u Donjoj Brnjici.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045