četvrtak, 23 mart 2017 13:48

Jevtić: Pomagaćemo porodicama koje žive u Orahovcu

Nisam prvi put u Orahovcu, i vi to vrlo dobro znate, upoznat sam sa problemima, ali uvek volim da čujem iz prve ruke konkretno kako živite i na koji način Ministarstvo za zajednice i povratak može da vam pomogne da rešite odredjene probleme i o tome smo danas razgovarali sa prestavnicima Srba u ovom mestu, rekao je Jevtić.

,,Posetili smo školu i zahvaljem se deci na predivnom dočeku, vrtiću u vom mestu obezbedićemo igračke kao što to činimo u svakom mestu, a starijoj novi renovirani školski objekat, koji će da im pruzi mnogo bolje uslove, nego ove u kojima danas uče,, rekao je ministar Jevtić.

On je dodao da mislim da će obnovom škole suštinski na neki način da se založi za bolju budućnost svih nas,i da je to zalog koji će značiti puno za decu koja će se tu obrazovati.

,,Mi ćemo u toku ove godine nekoliko porodica koje su se vratile u Orahovac i stanuju privatno, u tudjim objektma, i mladim bračnim parovima koji su tek oformili porodice i žele da opstanu i ostanu u Orahovcu obezbediti krov nad glavom, pomoćićemo i one porodice kojima je potrebno da se njihove kuće renoviraju,, poručio je Jevtić.

,,Ono što zelim iz Orahovca danas da poručim jeste da je važno da ostanemo, da budemo jedinstveni. Suviše nas malo ima da bi se i zbog bilo čeka svadjali. Mi kao narod smo oduvek imali taj problem, jer nam je ta sloga u presudnim trenucima bila odsutna, ona nam je potrebna. I zato vas molim, da vas malo koliko je ovde opstalo budete jedinstveni, da se oduprete od prodaje imovine. Problema je puno ali ćemo se truditi da rešavamo jedan po jedan. A, vi samo podržavajte jedni druge, jer će to biti velika stvar u ono što se zove opstanak Srba na ovim prostorima.

Nekada pet hiljada, danas jedva osam stotina Srba u Orahovcu, i to je podatak koji govori vrlo jasno, kroz šta smo kao narod prošli. Ali to nije nešto zbog čega mi treba da odustanemo, već naprotiv treba da bude opomena da se borimo da opstanemo i da nas bude više. I zato svaka srpska kuća koja se ovde proda je prodata šansa da nas bude više. Zato vi koji na bilo koji način razmišljate o tome, vama molba da odustanete od prodaje,, rekao je Dalibor Jevtić

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502