ponedeljak, 03 april 2017 07:18

U Dragoljevcu kod Istoka napad na povratnike

Prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo sa terena u selu Dragoljevac, opština Istok zapaljena su vrata i građevinski materijal na kući Ranka Miljkovića a takođe je i porodici Blagoja Zuvića kome su danas trebali da započnu radovi na izgradnji kuće zapaljen građevinski materijal.

Dva incidenta u samo jednom danu i protest protiv povratnika koji je bio organizovan pre nkoliko dana u LJuboždi kod Istoka navode nas na mišljenje da je neko ozbiljno protiv procesa povratka i ako on nije na nivou koji bi trebalo da bude. Ministarstvo za zajednice i povratak ima poteškoća u svim sferama povratka i ovakvi incidenti dodatno otežavaju mukotrpan rad na povratnku onih koji su zainteresovani da se vrate. Mi ćemo i pored svega što se dešava nastaviti da budemo na terenu sa povratnicima i pružati im podršku da opstanu u mestima povratka. Policija Kosova mora da rešava ovake slučajeve kako bi povratnici bili sigurniji a povratak uspešniji.

Iskreno smo zabrinuti za svakog povratnika i pored svih napada i protesta uperenih protiv povratka raseljenih, mi ne odustajemo i bićemo zajedno sa njima uporni u onome što je krajnji cilj.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502