ponedeljak, 08 maj 2017 08:22

U DRAGOLJEVCU KOD ISTOKA DEMOLIRANA KUĆA POVRATNIKA

Povratniku Blagoju Zuviću iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, sinoć je prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo od svojih predstavnika sa terena u Istoku, demolirana kuća.

Na kući čija je primopredaja bila u petak izbijeni su gotovo svi prozori i oštećen je zid na ulaznim vratima.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da je ovo klasičan pokušaj da se Zuvić ponovo natera da napusti svoje imanje i samim tim stavi do znanje kako povratnicima tako i Ministarstvu za zajednice i povratak da izgradnja i obnova kuća povratnicima ne nailazi na odobravanje onih koji žele da povratnika na Kosovu bude sve manje.

„ Mi nastojimo i nastojaćemo da stvorimo uslove dostojne za život onima koji su se na Kosovo vratili, i u tome nas neće niko sprečiti. Čin koji se dogodio sinoć je još jedna opomena da neće biti lako da vratimo sve koje žele da se vrate, što nikako nije dobro. I ako vreme prolazi a ovakvi i slični incidenti ne jenjavaju, to ne znači da ćemo mi odustati od povratka raseljenih i bićemo uporni u nameri da im obezbedimo normalne uslove za život. Ono što želim da istaknem jeste da pored najoštrije osude svega što se sinoć u D. Dragoljevcu dogodilo, pozovem i ostale da incidente na povratnike osude. Nadležne pozivam da prestupnike privedu pravdi jer iskreno mislim da je mir i zajednički suživot želja većine građana Kosova“, rekao je ministar Jevtić.

Ovo je drugi put kako se zastrašuje ovaj povratnik, prvog puta je to bilo kada mu je započeta kuća. Blagoje Zuvić se nalazi u Dragoljevcu, a tokom ove nedelje je trebalo da mu se kuća opremi nameštajem.

Slučaj je prijavljen policiji. Policija je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502