četvrtak, 07 septembar 2017 08:52

JEVTIĆ SA NAJVIŠIM PREDSTAVNICIMA UNHCR-A O POSPEŠIVANJU PROCESA POVRATKA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa regionalnom predstavnicom UNHCR-a  za Jugoistočnu Evropu Ani-Kristin Erikson ( Anne – Christine Eriksson ) i šefom UNHCR-a na Kosovu Narasima Raom.

Na sastanku koji je održan u Ministarstvu za zajednice i povratak razgovaralo se realizaciji programa koje ministarstvo sprovodi sa UNHCR-om, koji će pospešiti proces povratka.

Istaknuto je da je saradnja UNHCR-a i MZP-a u rešavanju nagomilanih problema kada je u pitanju povratak raseljenih veoma važna i da je u proteklom periodu bila intenzivna i na zadovoljavajućem nivou.

Ministar Jevtić je tokom sastanka rekao da je zbog zastoja u formiranju institucija dosta izgubljeno na vremenu kada je povratak u pitanju i istakao da od formiranja nove vlade očekuje napredak i iskreno učešće drugih institucija u rešavanju problema raseljenih.

Tokom sastanka je takođe zaključeno da su pozititivni primeri povratka, povratak raseljenih iz Crne Gore i Makedonije, koji se sprovode u okviru Skopskog procesa i da se sa ovimi sličnim programima treba nastaviti.

Ministar Jevtić je regionalnu predstavnicu UNHCR-a  za Jugoistočnu Evropu Ani-Kristin Erikson ( Anne – Christine Eriksson ) i šefa UNHCR-a na Kosovu Narasima Raa upoznao da je ministarstvo zajedno sa Danskim savetom za izbeglice – ( DRC/DSI ), započelo jedan veliki projekat, a to je projekat zatvaranja kolektivnih centara.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502