sreda, 20 septembar 2017 11:18

JEVTIĆ SE SASTAO SA DELEGACIJOM DOMA LORDOVA BRITANSKOG PARLAMENTA

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić primio je danas delegaciju Doma lordova britaskog parlamenta, koju je predvodila baronica Kjusans ( Baroness Coussins) i lord Grokot ( Lord Grocott ) .

Potpredsednik kosovske vlade i ministar Jevtić je delegaciju upoznao da je Ministasrtvo za zajednice i povratak sprovelo nekoliko značajnih projekata zajedno sa ambasadom Velike Britanije, od kojih je najznačajni projekat urbanog povratka Srba u grad Prizren u naselju Potkaljaja.
Jevtić je istakao da sa ovakvim značajnim projektima na Kosovu treba nastaviti i da je svaki vid podrške svih Međunarodnih institucija i organizaciju u rešavanju nagomilanih problema koji prate nevećinske narode od izuzetnog značaja.

Kada je u pitanju stabilizacija zajednica Jevtić je rekao da bi poboljšanje ekonomije dovelo do boljitka u ovom segmentu i da je ekonomija veoma važan pokretač i za ostale oblasti, zbog toga treba obratiti posebnu pažnju i uložiti više naopra da ekonomija na Kosovu bude bolja.
Tokom sastanka su predočene sve poteškoće sa kojima se ministarstvo na čijem je čelu suočava tokom jednog od najvažnijih procesa, koji i ako traje već punih sedamnaest godina, a izgleda kao da je na početku.

„ Mi nećemo odustati od cilja koji smo zacrtali, a to je da vratimo sve one koji na Kosovo žele da se vrate. Sem povratka, važno nam je da životni standard svih naroda na Kosovu bude bolji i to je nešto na čemu ćemo takođe raditi. Za tako nešto će nam biti potrebna podrška svih vas.  “, rekao je Dalibor Jevtić.

Od strane delegacije Doma lordova britankog parlamenta je rečeno da će Ministasrtvo za zajednice i povratak  sa njihove strane imati svu moguću podršku u rešavanju važnih pitanja. Naglašeno je da se mora raditi na principu dugoročnih i kvalitenih rešenja za probleme koji stoje na putu boljeg života.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502